Ljubljanski nepremičninski trg po nakupovalni mrzlici [N1 info]

24.07.2023
Kaj opažajo posredniki?

Roman Prskalo iz nepremičninske agencije Metropola IN opaža predvsem občutno zmanjšanje investicijskih nakupov nepremičnin.

“Povpraševanje se je ponekod povsem umirilo, tako da je skoraj izenačeno s ponudbo, kar je tudi privedlo do stabilnosti cen. Še vedno pa je zelo veliko povpraševanje po novejših nepremičninah na dobrih lokacijah. Veliko povpraševanje po stanovanjih v mestih krojijo predvsem razpoložljiva delovna mesta in posledično priseljevanje,” ocenjuje Prskalo.

Prskalo pričakuje, da se bodo bolj pocenile nepremičnine na območjih, ki so bolj oddaljena od mestnih središč, in da se bo zvišala razlika v ceni novih in rabljenih stanovanj.

“V zadnjih dveh letih so bila ta razmerja zaradi izjemnega povpraševanja zabrisana,” opozarja. Po njegovih opažanjih zdaj med kupci prevladujejo družine, ki rešujejo prvo stanovanjsko vprašanje, in družine, ki manjše stanovanje menjujejo za večje.

Celoten članek si preberite na spodnji povezavi:

https://n1info.si/gospodarstvo/nepremicnine/ljubljanski-nepremicninski-trg-po-nakupovalni-mrzlici-kaj-opazajo-posredniki/

#1 - Ljubljanski nepremičninski trg po nakupovalni mrzlici [N1 info]#2 - Ljubljanski nepremičninski trg po nakupovalni mrzlici [N1 info]