Večno vprašanje: Stanovanje ali hiša?

08.06.2021

Povpraševanje po nepremičninah je v zadnjem obdobju kljub epidemiji izjemno. Če k temu dodamo še ugodno financiranje bank, številne prihranke Slovencev na računih in uvedbo ležarin za depozite, povečano povpraševanje ni presenečenje.

"V zadnjem obdobju pa je tudi veliko kupcev, ki svoja sredstva vlagajo v nepremičnine zaradi ohranjanja vrednosti denarja. Zaradi ležarin na depozite se stranke raje odločijo za nakup nepremičnine, ki je stabilna naložba, z zagotovljenim, sicer običajno nizkim donosom," pojasnjuje nepremičninski agent Roman Prskalo iz nepremičninske agencije Metropola IN.

"Pri nakupu stanovanja ali hiše je najbolj pomembno, da glede na navedeno razmislimo, kakšno nepremičnino želimo oz. potrebujemo. Dobro je, da se zavedamo, da nepremičnine ne kupujemo za vse življenje in da se nanjo čustveno ne navežemo preveč, saj obstaja velika verjetnost, da se nam bodo v življenju slej kot prej razmere spremenile, posledično pa nam tudi nepremičnina ne bo več ustrezala," svetuje Prskalo.

Kako se odločiti?

In kako se odločiti? Ali bi se odločili za nakup stanovanja ali hiše? Prskalo svetuje, da je odgovor povezan s tem, koliko si lahko privoščimo, ob tem pa si je treba odgovoriti še na nekaj vprašanj.

več v članku SIOLA na povezavi spodaj:
https://siol.net/posel-danes/novice/vecno-vprasanje-stanovanje-ali-hisa-553292

#1 - Večno vprašanje: Stanovanje ali hiša?