Analiza ljubljanskega nepremičninskega trga

31.03.2023
Članek na SIOLU z nepremičninskim agentom Metropole IN, Romanom Prskalom

Analiza trga kaže, da je obdobje najvišjih povprečnih cen v začetku lanskega leta, ko so te presegale 3.500 evrov za kvadratni meter, končano. Cene so se ustalile malenkost pod rekordnimi, februarske povprečne cene so po prvih podatkih za pet odstotkov nižje kot januarja.

Da sta se povpraševanje po stanovanjskih nepremičninah in število sklenjenih poslov v začetku letošnjega leta precej zmanjšala, potrjuje tudi Roman Prskalo iz nepremičninske agencije Metropola IN. Naložbenih nakupov skoraj ne opaža več. Med kupci prevladujejo družine, ki rešujejo prvo stanovanjsko vprašanje, in družine, ki manjše stanovanje menjujejo za večje.

Manjšemu povpraševanju bo zagotovo sledil tudi upad cen. Pričakuje se, da se bodo bolj pocenile nepremičnine na območjih, ki so bolj oddaljena od središča Ljubljane, kot so na primer Črnuče ali Polje, in da se bo zvišala razlika v ceni novih in rabljenih stanovanj.

"V Ljubljani v prihodnjih letih napovedujejo sedem tisoč novih stanovanj. Ponudbe bo dovolj, kupci bodo imeli znova v rokah škarje in platno," še napoveduje Prskalo.

preberite si celotno analizo na spletni strani SIOLA: https://siol.net/posel-danes/novice/prodaja-ljubljanskih-nepremicnin-se-naprej-upada-cene-se-ne-602964

#1 - Analiza ljubljanskega nepremičninskega trga#2 - Analiza ljubljanskega nepremičninskega trga